fbpx

מה הופך מאמן טוב למאמן מוצלח?

אופיר ביננבוים

בשנים האחרונות תחום הכושר עובר מהפכה של ממש, אנשים רבים מבינים את החשיבות של שמירה על אורח חיים פעיל ובריא, הסיבות לכך הן רבות ומגוונות וזה נושא אשר נעסוק בו בהמשך. 

בתהליך זה של צמיחה מהירה מכוני כושר וסטודיו נפתחים בכל פינה ויותר ויותר מתאמנים מתחילים להגיע ולהתאמן תחת שיטות שונות ולכן יש ביקוש גדול מאוד למאמנים מקצועיים ומנוסים, בכל תחום – מפילאטיס ועד קרוספיט.

אך איך מבדילים בין מאמן טוב או במקרה הפחות נעים מאמן לא טוב , למאמן מוצלח ?

ראשית עלינו לשים לב למספר מאפיינים שונים אצל אותו מדריך או מאמן:

  1. ותק וניסיון – האם המאמן שלנו בעל ניסיון של מספר שנים לפחות בתחום הכושר הרלוונטי? לניסיון של המאמן יש תפקיד מאוד משמעותי באפקטיביות של האימונים ובדרך בה ידריך את המתאמנים שלו.
  2. הכשרות מקצועיות – האם המאמן שלנו רכש השכלה או למד באופן מסודר את התחום בו אנו מעוניינים להשתפר? כמובן שתמיד יהיו כאלה שמסוגלים ללמוד בעצמם ללא תכנית מסודרת ממוסד אקדמי כזה או אחר אך על מנת לקבל החלטה מושכלת עלינו להתחשב גם בפרמטר הזה.
  3. המלצות מחברים או מכרים – בסופו של עניין, המלצות פה לאוזן שנקבל מחברים יכולות להיות מאוד משמעותיות ועשויות להקל עלינו את החיים בחיפוש אחר מאמן מוצלח.

כל אלה הם פרמטרים מצוינים לחיפוש מאמן כושר מוצלח וזה נכון לכל איש מקצוע או שירות בו אנו מעוניינים.

אך הרשו לי להרחיב מעט את היריעה ולהציג בפניכם מספר נקודות למחשבה אותן אנו מפתחים ונכנסים לעומק בקורס המאמנים המתקדם שלנו, מאמן אשר מקפיד לשמור על רמה גבוהה בנקודות אלה הופך מאמן טוב למאמן מוצלח:

  1. אופן ההוראה – טיב ההסברים והניסוח של המאמן ואופן הצגת האימון למתאמנים. מהי הגישה של המאמן למתאמניו, האם מדבר עם דיסטנס או בגובה העיניים ? האם משתמש בשפה מקצועית גבוהה מידי או שאפשר שגם ילד בן 8 יכול להבין ממנו מה צריך לעשות?
  2. יכולת ההבחנה – מידת ההבחנה וזיהוי טעויות בתנועת המתאמנים, דורש ידע מקצועי נרחב ואת היכולת ליישמו בשטח 
  3. יעילות התיקון – הדרך בה בוחר המאמן לתקן ולשפר את תנועת המתאמן לאחר ההבחנה בטעות, ישנן טכניקות רבות לשיפור ולקידום המתאמנים ועל המאמן לבחור את הדרך הנכונה בהתאם לאופי המתאמן.
  4. נוכחות וכריזמה – על המאמן להיות דמות דומיננטית, עליו לשלוט באימון ולהיות מודע לכל התהליכים המתרחשים במהלכו. המאמן חייב לרכז את קשה המתאמנים אליו ולהיות זה שמכתיב את הטון במהלך כל האימון.
  5. דוגמא אישית – האם המאמן מקפיד בעצמו לקיים אורח חיים פעיל ובריא? האם המאמן מתאמן בעצמו בעצימות גבוהה ודואג להשתפר בנקודות התורפה שלו ? כל מאמן צריך להתאמן בעצמו ולדעת על בשרו איך זה מרגיש.
  6. תוצאות – בשורה התחתונה, האם המאמן יודע להוביל אותנו לתוצאות חיוביות ? האם דרך השיטות בהם המאמן בחר עבורינו הצלחנו להתקדם ולהשתפר ? אלו שאלות שרק בתהליך של מספר חודשים נוכל לענות עליהן, אך בהחלט כדאי שנשים לב מהיכן התחלנו ואיפה אנו במהלך התהליך.

בתור מאמן של מאמנים, המטרה שלי היא לעזור למאמנים להיות כמה שיותר קרובים למודל המאמן המושלם , שיכול בכל אימון לקלוע בול בכל הנקודות האלה על מנת לתת למתאמנים חווית אימון טובה ובלתי נשכחת.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן